Zondagsbrief Zondagsbrief

Open Hofkerk                    Vredeskerk

Zondag 16  december 2018
                     3e zondag van de Advent

Welkom. Fijn dat u vandaag bij ons in de kerk bent.
Mocht u voor het eerst zijn en hebt u behoefte aan contact of informatie, dan kunt u de voorganger aanspreken.

Opn Hofkerk Credokerk

Vredeskerk
voorganger: paston Johan Bos pastor Guus Ruijl

Samen met Vredokerk H.A
organist:
Arend Stander

Jan van der Meer
lector: Lenie van Kaam Riny Kleijwegt
ouderling: Lenie van Kaam Tineke Vis
diaken: Hanneke Giesselbach
An Kooyman
Sjaan Merrelaar
Truus v.d. Merwe
Grieta Stravers

koster: An Kooyman Bram Deurwaarder

Bloemengroet  Credokerk:       mw. M. Schram, Schere 40a

Bloemengroet  Open Hofkerk:          mw. P.G. de Bruin-Roest, Sommelsdijkstraat 148
Bloemengroet Vredeskerk:               mw J.J.de Boer Korenbloemstraat 30

Mensen die in ziekenhuis of tijdelijk in zorgcentrum verblijven:
dhr. N.A. Bout, Maasstadziekenhuis, Maasstadweg 21, 3079DZ Rotterdam
dhr. F. Hazebroek, Verpleeghuis Smeetsland, Pietersdijk 60, 3079 TD Rotterdam
mw. E.W.T. Staal- Vaandrager,  Laurens Intermezzo -Zuid, Motorstraat 110, 3083 AP, RT
mw. B. Struik, Aafje Zorghotel, Maasstadweg 2, 3079 DZ Rotterdam
mw. J.Teunissen– de Jong, Laurens De Elf Ranken, Middeldijkerplein 28, 2993 DL Barendrecht
mw. C.W. Vaandrager-Hoogeveen,  Laurens Intermezzo -Zuid, Motorstraat 110,3083 AP
dhr. J. van Zwol, Verpleeghuis Smeetsland, Pietersdijk 60, 3079 TD Rotterdam

Komende zondag  23 december  2018:  4e  zondag van de Advent
Open Hofkerk: pastor Johan Bos
Credokerk:      pastor Guus Ruijl
Vredeskerk:    ds. H. Hummel

Agenda:
maandag    17 december  10.30 uur kerstviering soos Credokerk
dinsdag      18 december  10.00 uur Oecumenische Kerstviering in Vredeskerk
dinsdag      18 december  19.30 uur stilteviering in Vredeskerk  na afloop hapje en drankje
woensdag   19 december    9.30 uur  handwerkgroep Open Hof
woensdag   19 december  18.00 uur adventsontmoeting HVG en kerkelijk medewerkers Credo
donderdag  19 december    9.45 uur Kerst bij de PCOB in de Credokerk m.m.v. dhr. Verkade
zaterdag     22 december  14.30-19.30  uur Kerstmarkt bij Seinpost Slinge

Inzamelingsactie Voedselbank Vredeskerk
Voor de voedselbank vallen de dagen van kerst en oud/nieuwjaar ongunstig zo midden in de week.
Als uitdeelpunt in de Vredeskerk willen we daarom houdbare levensmiddelen, zoals rijst, pasta’s, suiker, bakmeel, soep, etc. inzamelen in de weken daarvoor, zodat we de pakketten in de kerstweek én de Nieuwjaarsweek daarmee kunnen aanvullen.
Vanaf 16 december staat er achter in de kerk een doos waarin u uw boodschappen kwijt kunt.
We hopen op héél véél levensmiddelen!
Namens de cliënten alvast hartelijk dank!

KERSTHERBERG CREDOKERK 2e KERSTDAG 11-16.00 UUR
Doet u mee? Op Tweede kerstdag, woensdag 26 december willen we net als vorige jaren de Credokerk openen voor ieder die samen een deel van de Tweede Kerstdag wil doorbrengen.
We zorgen voor drinken en wat te eten. En samen maken we het gezellig. Spelletjes, kerstmuziek, en een goed gesprek.
U mag zich opgeven vooraf, maar het hoeft niet. Er een intekenlijst in de Credokerk. Toegang is gratis. Tijd: 11.00 – 16.00 uur.

NEVA ENSEMBLE IN OPEN DE HOF
Vijf top zangers en een pianiste, samen het Neva-ensemble vormend, geven een concert. Voor het zesentwintigste seizoen (vanaf 1992) komt het bij al velen bekende Neva-ensemble uit St Petersburg wederom naar ons land voor een groot aantal concerten van begin december 2018 tot half januari 2019. Een muzikale belevenis met voor de pauze Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek en beroemde Kerstliederen, met na de pauze Russische volksmuziek. Op zondag 30 december treden ze op in de Open Hof om 15.00 uur. De toegang is gratis, maar de leden van het ensemble staan na afloop bij de uitgang om uw mondelinge-en geldelijke waarderingen in ontvangst te nemen. Reservering verplicht via e-mail: .

Contactgegevens:
Pastores: Johan Bos 06-40850787, Guus Ruijl 06-24224253,  (voor ds. Bert Davelaar en  ds. Fokje Wierdsma zie Gaandeweg)
Scriba: Wijkgemeente Slinge mw. Grieta Stravers, afwezig.
Contactpersoon Pendrecht en Heijplaat: mw. Rieta Renkema, 4800995
Contactpersoon Wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk:  mw. Gerda den Dunnen,  4192573  l
Stedelijk nieuws: website  kerken010

Open Hofkerk