Zondagsbrief Zondagsbrief

Zondag 15 september 2019

13e zondag van de zomer
                           Internetversie

Privacy gevoelige items zijn verwijderd

Welkom. Fijn dat u vandaag bij ons in de kerk bent.
Mocht u voor het eerst zijn en hebt u behoefte aan contact of informatie, dan kunt u de voorganger aanspreken.

De Open Hof Credokerk samen met de  Vredeskerk V
voorganger: mw.Petra de Noloij

ds.C. Vroegijdeweij
organist:
Pianist
Martienc de Vos Pieter Meyboom
lector:   Tineke Vis
ouderling: Lenie van Kaam Corrie van Houten
diaken: Cor  Lampen Truus vd Merwe
  Andre van Kaam Margreet Huisman
koster: Andre van Kaam Jan van der Lek

Komende zondag 22 september 2019
De Open Hof:  ds. Gerrit van Meijeren, classispredikant
Credokerk:      pastor Guus Ruijl  start Vredesweek  ‘Vrede verbindt’
Vredeskerk:     dienst in Credokerk

Agenda :
zondag       15 september 17.00 uur Zingen maakt blij in Breepleinkerk
donderdag  19 september 14.00 uur Bijbelgespreksgroep Open Hof (inl. Ad Berkhout)

De Open Hof
Vandaag gaat mw. Petra de Nooij voor.
Zij is als voortrekker en pionier betrokken bij de pioniersplek Leven in Laak in Den Haag.
Het is een netwerk van jonge mensen uit Laak die elkaar ontmoeten en leuke dingen ondernemen.
“Wij zijn een jonge kerk en bouwen met elkaar een interculturele gemeenschap die uitgedaagd wordt door
Jezus en inspiratie zoekt in de Bijbel”.

Crea-club in de Vredeskerk gaat van start!
Op woensdag 25 september gaan we beginnen met de crea-club. We starten om 13.30 uur en stoppen ergens tussen 15.00 en 15.30 uur.
Vooralsnog hebben 11 dames aangegeven graag te willen komen en het wordt een variatie aan creativiteit: portret tekenen, kaarten maken, haken, breien. Wie weet wat er nog meer aan ideeën boven komt drijven.
We zullen iedere 4e woensdag van de maand bij elkaar komen en iedereen is welkom met haar of zijn (heren zijn namelijk ook van harte welkom!) materiaal.
Als u denkt: ik wil toch ook wel eens komen kijken, neem gerust contact met me op voor informatie.
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!  Joke van Rosmalen,  tel. 486 07 11.

Ontmoetingsdag in Vredeskerk
3 x Per jaar wordt er in de Vredeskerk een gezellige bijeenkomst georganiseerd voor jong en ouder in kerk en wijk.
Op dinsdag 24 september komt Ad Trouw weer met een interessant verhaal over oud-Rotterdam.
Hij was al eerder bij ons en heeft naast heel veel foto’s ook boeiende verhalen daarbij te vertellen.
Ook doet hij een beroep op het geheugen d.m.v. een quiz!
Tussen alle foto’s en verhalen door is er natuurlijk ook tijd voor onderlinge ontmoeting onder het genot van koffie met iets lekkers
en een hapje en een drankje.
Vanaf 09.30 uur is de kerkzaal open en is er inloop met koffie/thee.
We gebruiken met elkaar de lunch en sluiten de dag rond 14.00 uur af.
In verband met de boodschappen ontvangen we graag uw aanmelding uiterlijk 20 september bij Gerda den Dunnen, tel. 419 25 73.

Zondagmiddagmuziek
Op zondag 29 september 2019 zal het Babylon Quartet enkele meesterwerken uitvoeren tijdens het najaarsconcert in de
serie Zondagmiddagmuziek in Pendrecht.  Voor het concert in de Open Hof hebben zij uitgezocht:
Joseph Haydn’s     String Quartet op. 20 No.5 in F minor en
Antonin Dvorak’s   String Quartet No.10 in E flat major.
In de pauze kunt u onder het genot van koffie en thee de musici ontmoeten.
De toegangsprijs is maar € 6,-- en pashouders betalen slechts € 4,-- kinderen t/m 12 jaar kunnen zelfs gratis van de muziek genieten.
Kaartjes zijn aan de kerk te verkrijgen

Contactgegevens:
Pastores: Ad Berkhout  06-16376008 , Johan  Bos(afwezig door ziekte), Guus Ruijl 06-24224253
(voor ds. Bert Davelaar en ds. Fokje Wierdsma zie Gaandeweg)

Scriba: Wijkgemeente Slinge mw. Grieta Stravers, 06-55188761,
Contactpersoon Pendrecht en Heijplaat: mw. Rieta Renkema, 4800995
Contactpersoon Wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk: mw. Gerda den Dunnen,  4192573  l
Stedelijk nieuws: website  kerken010  inclusief de kerkdiensten van heel Rotterdam.

datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.00 uur

datum en tijdstip 22-09-2019 om 10.15 uur