Zondagsbrief Zondagsbrief

Zondag 19 januari 2020
                        2e zondag na Epifanie

Internetversie

Privacy gevoelige items zijn verwijderd

Welkom. Fijn dat u vandaag bij ons in de kerk bent.
Mocht u voor het eerst zijn en hebt u behoefte aan contact of informatie, dan kunt u de voorganger aanspreken.

De Open Hof Credokerk
voorganger: Pionier Edwin de Jong H.A> ds.Fokje Wiersma
organist:
Pianist
Pieter Mayboom Ellen Pons
lector:   Arrie Houweling
ouderling: Hanneke Giesselbach Kees Loren de Jong
diaken: Cor Lampen Tine Vis
  Andre van Kaam Margreet Huisman
koster: Andre van Kaam Jan van der Lek

Seinpost Slinge: 12.00 uur  Celebration en aansluitend maaltijd.

Komende zondag 26 januari 2020
De Open Hof: pastor Ad Berkhout en Rudolf Sariman, festivalzondag aanvang 10.30 uur
Credokerk:     pastor Guus Ruijl

Agenda:
zondag        19 januari  19.00 uur bijbelstudie in De Open Hof
woensdag    22 januari  13.00 uur warme maaltijd in De Open Hof
woensdag    22 januari  19.00 uur  BAVO kerk Slinge Oecumenische Gebedsdienst           woensdag    22 januari 13.30 uur,  Vredeskerk, Crea-club
donderdag  23 januari  19.30 uur Jaarvergadering diakonie in de Maranathakerk

Diaconale collecte voor Samen 010
Samen 010 is een organisatie waarbij kerken en vrijwilligers samen optrekken en zich inzetten voor de stad.
Met elkaar zijn wij actief in vrijwilligersprojecten rondom zorg, armoede en sociaal isolement.
Mensen met weinig geld en weinig sociale contacten zijn in onze samenleving het meest kwetsbaar.
Ons doel: kwetsbare mensen een handje helpen totdat ze zichzelf kunnen helpen.
Via onze projecten bouwen we met elkaar aan een beter Rotterdam voor alle Rotterdammers.
Projecten zijn: Budgetmaatjes- Coach aan de Keukentafel- Donderdag Bijzonderdag en vrijdag Xtra Bijzonderdag- Energiebank Rotterdam- HIP Rotterdam- Kerkplein- Logeeerhuis de Buren- Michahuis- Mantelzorgmaatjes- M25- Odensehuis- Serve the City- Welkom onthaal.
De PGRZ steunt dit werk met een jaarlijkse bijdrage van ruim 12.000 euro. Uw bijdrage vandaag is van harte welkom.

Leesgroep dinsdag 21 januari om 14.30 uur in de Vredeskerk
Op dinsdag 21 januari komt de leesgroep weer samen om 14.30 uur in de Vredeskerk.
We hebben dan in de tussentijd thuis weer verder gelezen in het ‘Boek van Vergeving’ geschreven door Desmond en Mpho Tutu. Deze keer bespreken we deel 2 uit het boek. In de leesgroep bespreken we wat ons geraakt heeft tijdens het lezen en wat ons helpt bij vergeven van situaties die we aan den lijve ervaren hebben.
Het zijn intense, waardevolle gesprekken die we op deze wijze samen hebben.
Wie zich nog wil aansluiten is welkom.
Laat het dan even weten aan Fokje Wierdsma, 06-44 21 65 17.

Oecumenische Dienst Week van de Eenheid
Op zondag 19 en op zondag 26 januari zal in de morgendiensten het thema ‘buitengewoon vriendelijk’ van de Week voor Gebed en Eenheid van de christenen in 2020 centraal staan.
Daarnaast is er op woensdag 22 januari om 19.00 uur een Oecumenische gebedsdienst in de Bavokerk op de Slinge.
Het materiaal voor 2020 is voorbereid door kerken in Malta.
In het Bijbelboek Handelingen lezen we dat Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op het eiland.
Daar worden zij met buitengewone vriendelijkheid opgevangen.
Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt.
Dat wordt door de bevolking nog ieder jaar gevierd.

Voor alle geïnteresseerden in het werk van de diaconie in onze gemeenten
Op donderdag 23 januari 2020 hoopt het College van Diakenen van de PGRZ haar jaarvergadering te houden in de grote zaal van de Maranathakerk (Hillevliet 116, Rotterdam).
Graag willen we niet alleen alle diakenen, maar ook allen die betrokken zijn bij diaconale projecten en overige geïnteresseerden van harte uitnodigen. Het programma van deze avond is:
19.30: Inloop met koffie en wat lekkers
19.45: Opening en verslag van de activiteiten door de voorzitter
20.30: Introductie van de (diaconale) activiteiten van Licht op Zuid door Martijn Weststrate
21.00: Sluiting met een hapje en een drankje

Contactgegevens:
Pastores: : Ad Berkhout 06-16376008;, Johan  Bos(afwezig door ziekte), Guus Ruijl 06-24224253,  ds. Fokje Wierdsma 06-44216517 (voor ds. Bert Davelaar zie Gaandeweg), pionier bij Seinpost ds. Edwin de Jong (tel. 06-28173928)

Scriba: Wijkgemeente Slinge mw. Grieta Stravers, 06-55188761,
Contactpersoon Pendrecht en Heijplaat: mw. Rieta Renkema, 4800995
Contactpersoon Wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk: mw. Gerda den Dunnen,  4192573    Stedelijk nieuws: website  kerken010  inclusief de kerkdiensten van heel Rotterdam

datum en tijdstip 26-01-2020 om 10.00 uur

datum en tijdstip 26-01-2020 om 10.30 uur