Zondagsbrief Zondagsbrief

Open Hofkerk                    Vredeskerk

Zondag 16 september 2018
              13e zondag van de zomer

Welkom. Fijn dat u vandaag bij ons in de kerk bent.
Mocht u voor het eerst zijn en hebt u behoefte aan contact of informatie, dan kunt u de voorganger aanspreken.

Open Hofkerk

Credokerk  Vredeskerk
voorganger: pastor Johan Bos
m.m.v..Koperkwartet
pastor Guus Ruijl
n.m.v. Sanctus
Ds.Kees van der Niet
organist: Johan Verzendaal Everhard Zwart Joop Volp
lector: Christa v.d. Stoep Corrie van Houten Tineke Vis
ouderling: Hanneke Giesselbach Kees Loren de Jong Marion Bloem
diaken: Liesbeth Bos
An Kooyman
Marg van Beekum
Truus van der Merwe

koster: An Kooyman Jan van der Lek Ooy en Theo Geleynse

Bloemengroet  Credokerk:      mw. Grieta Stravers, Strevelsweg 1038
Bloemengroet  Open Hofkerk: dhr. en mw. Mostert, Oldegaarde 810
Bloemengroet  Vredeskerk:     Marion Bloem, Beukendaal 84

Mensen die in ziekenhuis of tijdelijk in zorgcentrum verblijven:

mw. E. van Putten-Pijper, Courzandseweg 130, Ikaziaziekenhuis, Montessoriweg 1, 3083 AN Rotterdam
mw. C.W. Vaandrager-Hoogeveen,  Laurens Intermezzo - Zuid, Motorstraat 110, 3083 AP Rotterdam
mw. .J. Teunissen-de Jong, zorgcentrum Siloam, Kruisnetlaan 410, 3192 KE Hoogvliet- Rotterdam

Komende zondag  23 september 2018:  1e zondag van de herfst
Open Hofkerk:  dhr. Co van de Voorde
Credokerk:       pastor Guus Ruijl
Vredeskerk: Oecumenische Vredesdienst in Kruisvindingkerk om 11.00 uur ds. Fokje Wierdsma

Agenda:
zondag      16 september  17.00 uur ‘Zingen maakt blij’ in Breepleinkerk
woensdag  19 september  14.00 uur HVG in Credokerk
donderdag 20 september    9.45 uur PCOB in Credokerk
vrijdag       21 september  17.30 uur broodmaaltijd in Open Hofkerk

AKTIE SCHOENENDOOS

Vandaag gaat de aktie4kids weer van start.
Vorig jaar was het een groot succes want we hebben toen honderd dozen mogen inleveren.
Dit jaar wil ik het met uw hulp weer proberen dit aantal te halen.
U begrijpt dat gaat niet zonder uw hulp.
Wilt u een doos vullen dan kunt u bij mij een beplakte doos krijgen, natuurlijk kunt u hem ook zelf beplakken.
Voor de verzendkosten wordt er 5 euro per doos aan u gevraagd, en omdat er zoveel kosten zijn zal er op zondag 16 september een extra collecte hiervoor worden gehouden in de Credokerk, Open Hofkerk en de Vredeskerk.
Deze is van harte bij u aanbevolen.
Dit jaar gaan de dozen vanaf mijn inleverpunt naar Roemenië, Zambia en Moldavië.
Wij hopen en vertrouwen dat weer velen van u aan dit mooie project mee willen doen.
Bij voorbaat mijn hartelijke dank.  Inlichtingen Henny Hoek   tel. 481 58 74

Uitnodiging ontmoetingsdag in de Vredeskerk
Op woensdag 26 september a.s. willen we weer een gezellige bijeenkomst organiseren voor onze senioren in kerk én wijk en verder weg in de Vredeskerk aan de Lede 117.
Vanaf 09.30 uur is de kerkzaal open en is er inloop met koffie/thee.
Het programma wordt door Ad Trouw ingevuld, hij laat ons allerlei foto’s zien over markante gebouwen in Vreewijk, Rotterdam, enz.
Er is natuurlijk ook tijd voor onderlinge ontmoeting onder het genot van koffie met iets lekkers en een hapje en een drankje.
We gebruiken met elkaar de lunch en sluiten de dag rond 14.00 uur af. Als er vervoer nodig is kan dat geregeld worden, geeft u dat dan op bij het aanmelden.
Voor een bijdrage in de kosten gaat een mandje rond. In verband met de boodschappen ontvangen we graag uw aanmelding uiterlijk 23 september bij Gerda den Dunnen, tel. 419 25 73 of bij Marie Trouw, tel. 485 36 93 .
Van harte welkom.

Vredesweek
Vandaag begint de Vredesweek. Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede.
Het thema van de Vredesweek is dit jaar dan ook Generaties voor vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg naar een vreedzame wereld.
Vrede, het lijkt zo vanzelfsprekend.
Maar dat is het helaas niet.
Gelukkig zijn er op veel plekken moedige mensen die zich hiervoor inzetten. In Nederland en daarbuiten.
Mensen die écht naar elkaar luisteren en mensen samenbrengen.
Tijdens de Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede van PAX, laten we samen met duizenden mensen zien dat het anders kan. In het hele land worden honderden activiteiten georganiseerd: van filmavonden tot festivals, van vieringen tot debatten.
Al die lokale activiteiten komen samen in één nationale Vredesweek.

Contactgegevens:
 Pastores: Johan Bos 06-40850787, Guus Ruijl 06-24224253,  (voor ds. Bert Davelaar en  ds. Fokje Wierdsma zie Gaandeweg)
Scriba: Wijkgemeente Slinge mw. Grieta Stravers, 06-55188761
Contactpersoon Pendrecht en Heijplaat: mw. Rieta Renkema, 4800995   Contactpersoon Wijkgemeente Vredeskerk-Breepleinkerk:  mw. Gerda den Dunnen,  4192573
Stedelijk nieuws: website  kerken010

Open Hofkerk